fbpx Skip to content

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij, ook wel bekend als een batterijopslagsysteem, is een apparaat dat elektriciteit kan opslaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Het systeem slaat de overtollige energie die overdag wordt opgewekt op in de batterij en maakt deze beschikbaar voor gebruik wanneer er geen zonlicht meer is of wanneer het stroomnet uitvalt.

Meer weten?
Particular Electric Vehicle Charging Station At Home.
VHN - Professionals
Voordelen van een thuisbatterij

Er zijn verschillende voordelen die een thuisbatterij met zich meeneemt. Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s kan het hebben van een thuisbatterij u bijvoorbeeld helpen om uw energieverbruik beter te beheren en de kosten van het opladen van uw auto (in de toekomst) te verlagen. Enkele andere voordelen zijn:

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnetwerk: Met een thuisbatterij kan je de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen opslaan en later gebruiken wanneer nodig. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk en kan je zelf bepalen wanneer en hoeveel energie je verbruikt.

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van de opgeslagen energie uit een thuisbatterij, hoef je minder elektriciteit af te nemen van het netwerk. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Minder CO2-uitstoot

Doordat je minder afhankelijk bent van traditionele fossiele brandstoffen, draag je bij aan een beter milieu en verminderde CO2-uitstoot.

Back-up

Back-up in geval van stroomuitval: Een thuisbatterij kan ook dienen als back-up in geval van stroomuitval. Zo blijft jouw huis verlicht en kunnen belangrijke apparaten zoals koelkasten en medische apparatuur blijven werken tijdens een stroomonderbreking.

Meer info over onze batterijen?

Overweeg je om over te stappen op duurzame energie en wil je nog meer controle hebben over je energieverbruik? Dan is het tijd om een thuisbatterij te kiezen! Met een thuisbatterij kan je namelijk de energie die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen, opslaan voor later gebruik. Zo kan je zelf bepalen wanneer en hoeveel energie je verbruikt en ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. Bovendien kan een thuisbatterij ook dienen als back-up in geval van stroomuitval. Kies voor duurzaamheid en investeer in een thuisbatterij! Neem contact op met een specialist in duurzame energieoplossingen en laat je adviseren over de beste opties voor jouw situatie. Wacht niet langer en maak vandaag nog de overstap naar duurzame energie met een hoogwaardige thuisbatterij!

Back To Top