fbpx Skip to content

Waarvoor een omvormer nodig?

Een omvormer is een essentieel onderdeel van een zonne-energiesysteem. Het zet de gelijkstroom (DC) die door de zonnepanelen wordt geproduceerd om in wisselstroom (AC), die kan worden gebruikt voor huishoudelijke apparaten of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Meer weten?
VOORDELEN
Wat zijn de voordelen van een omvormer?

Conversie

Een van de belangrijkste functies van een omvormer is het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Dit is nodig omdat veel huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom.

Maximale vermogenstracking (MPPT)

Omvormers hebben vaak de mogelijkheid om het maximale vermogen uit zonnepanelen te halen door middel van MPPT-technologie. Hierbij wordt de stroomsterkte en spanning continu aangepast aan de hoeveelheid licht die op de panelen valt, waardoor het maximale vermogen wordt geleverd.

Veiligheid

Omvormers zijn ontworpen met veiligheidsvoorzieningen, zoals overspanningsbeveiliging en bescherming tegen kortsluiting. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat het systeem veilig blijft werken en voorkomen schade aan de apparatuur.

Bewaking

Omvormers monitoren continu hun eigen prestaties en kunnen problemen detecteren, zoals een storing of overbelasting. Door deze bewaking kunnen storingen snel worden opgespoord en verholpen.

Back To Top